Van hozzáférése? | lépjen be
2022. május 21. | Ma Konstantin napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.

Műszaki tartalomSiófok CASA PANORAMA 26 egységes apartman ház műszaki tartalom

Alapozás:

Cölöpalapozás/748 db cölöptest/ + monolit vasbeton gerendarács statikai terv alapján

Felépítményi munka:

Monolit vasbeton pillérváz + monolit vasbeton födémes szerkezet tartószerkezeti terv alapján.

Az apartmanok szabad belmagassága 2,70 m.

Födémek: 

Monolit vasbeton lemezfödémek 20.00 cm vastagsággal tartószerkezeti tervfejezet alapján

Lépcsők – pihenők: 15,00 cm vtg. mon. vb. szerkezetek tartószerkezeti tervfejezet alapján

Hő- és hangszigetelés:

lehűlő betonfelületek előtt 5 cm vastag XPS hőszigetelés készül.

földszinti padlózatban 5 cm vtg. Austrotherm hőszigetelés készül

Lapostető szigetelés: 2 x 10,00cm cm Austrotherm XPS 30-as hőszigetelés készül.

köztes födémekben 5 cm vtg. Austortherm hangszigetelés

A homlokzatok burkolata részben hőszigetelt-vakolt (10cm Baumit rendszer), részben vágott mediterrán mészkőlap, részben szerelt  táblás rendszer.

Vízszigetelések:

Csapadékvíz elleni szigetelés: 1 réteg PVC lemez szigetelési rendszer

Talajnedvesség elleni szigetelés: Villas Bitumenes szigetelőlemez 2 réteg

Vizes-helyiségekben, azaz a fürdőkben Mapei szigetelő ragasztó

Vakolatok:

belső vakolat: géppel felhordható gipszmentes habarcs

külső vakolatok: Baumit vakolatrendszer + Baumit nemesvakolat tervezői színmeghatározással.

Burkolatok:

Lábazat: kőburkolat

Teraszokon: I. oszt. fagyálló kerámia burkolat, műkő szegéllyel, bézs/homokszín kivitelben

Lépcsőház és függőfolyosók: I. oszt. szürke/homokszín kőporcelán lapburkolat 60x30-as kivitelben.

Ablak és attika: Lindab lemez külső párkány, belső mészkő könyöklő.

Vizes helyiségek: I. oszt. mázas kerámia padlóburkolatok készülnek az alaprajzon jelölt helyeken: közlekedők, fürdőszobák, WC-k, konyhák ( bruttó 4.000 Ft/m2 kalkulációval )

Ahol nincs kerámia falburkolat, ott 10 cm magas lábazat készül, a padlóburkolattal azonos anyagból. Kopásállóság: PEI-III.

I. oszt. mázas kerámia falburkolatok (csempe) készülnek az alábbi helyeken: a fürdőszobákban és a WC- kben 2,10 m magasságig, a konyhákban a pult felett 60 cm magasságú sávban Bruttó 4000 Ft értékben

A kerámia padlóburkolatok, falburkolatok és fugák mintakollekcióból választhatók. A hidegburkolatok alapfelszereltség szerint háló elrendezésben kerülnek felrakásra, 3 mm fugával. Ettől eltérő igényeknél (egyedi burkolat, egyedi kiosztás, díszcsík, minták stb. ) esetén burkolási terv szükséges, melyet a Vevő kizárólag az Eladótól – külön térítés ellenében – rendelhet meg. Az egyedi kivitelezés szintén térítésköteles.

Külső utcai homlokzatokon, illetve a terveken megjelölt további helyeken egyedi mészkő Travertin  kőburkolat készül, sárgás-homokszín kivitelben.

Szobák meleg padló burkolata:

Lamináltparketta padlóburkolatok készülnek az alaprajzokon jelölt helyeken: nappalik és hálók.

A padlóburkolatok mintakollekcióból választhatók. A parketta padlóburkolat I. oszt. összesen 8mm vastag.Kopásállóság: 32. ( bruttó 3000 Ft/m2 kalkulációval )

Szegőléc a választott parketta színéhez igazodó, profilos.

Bádogos szerkezetek:

Függőeresz-, lefolyócsatorna, Lindab lemez

Fallefedés és kéményszegély  Lindab - lemezből készül

Ablakpárkányok /külső belső/  mészkőből készülnek

Fémlemezfedés: Lindab lemezfedés

Asztalos és Lakatos munkák:

Teraszkorlátok a szabványnak megfelelő magassággal, ragasztott üvegből, közötte vertikális rozsdamentes oszlop  kiosztása rozsdamentes elemekkel, lakatos konszignáció szerint.

Francia erkélyeknél falra rögzített egyedi fém korlát.

Lépcsőházi korlát: rozsdamentes vertikális pálcás kivitel.

Kőműves munka:

Külső térelhatároló falazat Porotherm HS nútféderes 30-as vagy azzal azonos műszaki tulajdonságú falazó elemmel készül rajta 10 cm vastagságú EPS hőszigetelési rendszer 2mm vékony színezett vakolat

lakáson belüli válaszfalazat Porotherm elemből készül 10 cm keresztmetszetben

lakások közötti válaszfalazat: 20cm vastag akusztikus falazó blokkból készülnek, kétoldali vakolattal.

Kémény: Schidel falazott vagy azzal azonos minőségű más épitett kémény


NYÍLÁSZÁRÓ SZERKEZETEK:

Külső nyílászárók:

Egyedi műanyag szerkezetű nyílászárók hőszigetelő üvegezéssel (k=1,1 W/m2K)

Redőnyök:

Az apartmanok alapfelszereltségébe nem tartozik bele: a földszinten valamennyi nyílászáróval ellátott helyiséghez, kivéve a wc és fürdőszoba, a többi szinten a szobá(k)hoz és a nappalihoz kapcsolódó külső nyílászáróhoz beépített Hella gyártmányú redőnyszekrények, valamint a vezetősínek . Az opciós redőnypalástok aluminiumből készülhetnek, színük egységes , nem választható. A redőnyök mozgatása  elektromos motorral történhet/opció/

Napernyők:

Az egységes homlokzati kialakítás miatt kizárólag azonos színből, a beruházótól rendelhető formában, színből és méretben kiviteleztethető, elektromos mozgatás előkészítéssel, igény esetén elektromos működtetéssel. A napernyő elektromos mozgatására vonatkozó előkészítés az alapfelszereltség része, de a napernyő és annak felszerelése felár ellenében történik.

Lakás bejárati ajtók:

Utólag szerelt, acél tokszerkezet, laminált  ajtólap, kitekintő nyílással. Vasalat: nyíló, MABISZ minősítésű, több ponton záródó biztonsági zárral. A kilincsek Hoppe ( vagy azzal egyenértékű ) gyártmányok

Lakáson belüli ajtók:

LENTeAm típusú beltéri ajtók vagy ezzel egyenértékű

Lépcsőház bejárati ajtók:

Műanyag nyílászáró szerkezet , önműködő csukószerkezettel kivitelezve.

Közös tárolóhelyiség-földszint:

A közös tárolóhelyiség padlóburkolata ipari betonpadló burkolattal készül. A falak vakoltak és 2 rtg. festett fehér diszperziós falfestést kapnak. A mennyezet glettelt és fehérre festett monolit vasbeton lemez. Az egyes tárolórészek dróthálóval kerülnek elválasztásra.

Gépészeti és elektromos helyiségek:

A gépészeti helyiség padlóburkolata ragasztott greslap, az elektromos helyiség gumilemez padlóburkolatot kap. A falak vakoltak és 2 rtg. festett fehér diszperziós falfestést kapnak. A mennyezet glettelt és fehérre festett monolit vasbeton lemez..

Felületképzések:

A vakolt, glettelt falfelületek 2 rtg. festett fehér diszperziós falfestést kapnak. Színes festés, különleges festési eljárás felár ellenében választható.


ÉPÜLETGÉPÉSZET:

Vízellátás:

A telek külön önálló vízbekötést kap az utcai víziközmű vezetékről. A bekötés biztosítja az épület ivóvízigényét. A vízmérő akna a fővízmérővel a telken belül a telekhatárnál lesz kialakítva.

Az épületen az ivóvízhálózat az ivóvíz vételi helyeket, berendezéseket szolgálja, ezen kívül töltési - utántöltési lehetőséget biztosít a különféle gépészeti rendszerek számára. A WC berendezések kivételével valamennyi berendezési tárgy melegvizet is kap.

A hideg-, melegvíz vezetékek falban és padlóban vezetve jutnak el a vizes berendezési tárgyakig. Épületenként a bekötővezeték a gépészeti helyiségbe érkezik és mennyezet alatt haladva kötünk be az apartmanok aknáiban haladó felszálló ágakra.

Az alap- és felszálló vezetékek anyaga horganyzott acélcső, horganyzott idomdarabokkal, menetes, vagy peremkötésekkel, míg az ágvezetékeké ötrétegű műanyagcső idomos, tokos, kötésekkel.

Az egyes lakások önálló vízmennyiség mérőt kapnak.

Szennyvízhálózat:

Az apartman lakások berendezési tárgyaiból a szennyvizet bűzelzárón keresztül ágvezetékekkel vezetjük az aknákig. Az alapvezetéket a földszinti padló alatt vezetjük az épület külső falához, amely a lehető legrövidebb nyomvonalon el is hagyják az épületet. Az aknában haladó szennyvíz ejtővezeték hangszigetelt kg pvc cső.

Esővízelvezetés:

A tervezett csapadékvíz-elvezetés épületen belül ill. kívül kerül levezetésre. A 2. emelet feletti lapostető összefolyója HL-62.1 típusú  összefolyó. A 2. emeleti erkélyre HL-80C típusú terasz összefolyót tettünk. 

Gázellátás, füstgáz-elvezetés:

A telek külön gázcsatlakozást kap a közterületen lévő gázvezeték hálózatról. A telekhatárra történő belépésnél gáznyomáscsökkentő berendezés lesz telepítve. A lakások gázmérése a földszinti gépészeti helyiségbe telepített 26db gázmérő berendezéssel történik. A gázmérő G-4- es V=4 m3/h névleges térfogatáramú. Az egyes gázmérők G-4 típusú, száraz lemezházas membrános kivitelben. A gázvezetékek MSZ EN 10208-2, MSZ EN 10255 minőségű, varratnélküli fekete acél gázcsőből készülnek, hegesztett kötésekkel, szabadon szerelve.

A mért vezetékekkel átszellőztetett álmennyezetben ill. falhoronyban vezetve jutunk el az egyes lakások falikazánjaihoz. A gázmérő helyiséget gravitációs úton szellőztetjük ki.

Fűtés:

A fűtési rendszer minden lakásban egyedi, cirkó rendszerű, 24 kW teljesítményű Bosch vagy Baxi  energiatakarékos, kondenzációs kazánnal (vagy ezzel egyenértékű kazán).

Szellőzés:

A belső wc-k és fürdőszobák szellőzését BSH gyártmányú fali ventilátorral oldottuk meg, melynek elszívása V=60m3/h és V=100 m3/h, és közös szellőző légcsatornába dolgoznak, majd a használt levegő a tetőn keresztül távozik.

A konyhai tűzhelyek fölé szénbetétes páraelszívó kerülhet beépítésre. Az apartmanok nappalijai és szobái gravitációs úton szellőznek (külső nyílászárókon keresztül).

A légcsatornák anyaga kör keresztmetszetű horganyzott acéllemez. A befúvó légcsatornák hőszigeteltek.


ÉPÜLETVILLAMOSSÁG:

A létesítmények villamos energia ellátása:

A Deák F  u. 2 tárgyi ingatlan 0,4 kV-os villamos energia ellátása az utca felöli telekhatáron – külön terv szerint kialakított- földkábellel tervezett. A fenti méretlen csatlakozó kábel a földszinten kialakított, "FE" jelű főelosztó-mérő berendezésen keresztül táplálja meg az épületet. A fenti főelosztó-berendezésben kap helyet a Szolgáltató. csoportos mérő és elosztó készülékei a közösségi terek mérése, a közösségi fogyasztók energiaellátását biztosító elosztóval, a lakások fogyasztásmérő berendezései, valamint a telefon és TV kötöző dobozok, a kaputelefon szünetmentes áramforrása és relészekrénye.

A fenti főelosztó berendezésen került elhelyezésre az épület tűzvédelmi főkapcsolója, mely a főelosztó berendezésen keresztül tűz esetén áramtalanítja az épületet. A mérőcsoport nagy helyigénye miatt két részben kerül elhelyezésre, ugyanazon közösségi célú közlekedő helyiségben.

Az épület lépcsőházának betáplálását átm. 200 mm-es KPE védőcsövekbe húzott 4x240 mm2 NYCWY tip. kábellel kerül kialakításra. A kábelfogadó szekrény az ingatlan határon kerül kialakításra a fent említett KB340/216 tip szekrényekben. .

A fent jelölt elosztó szekrényből kerülnek megtáplálásra a közösségi terek világítási és dugalj áramkörei, a felvonó és a kazánház energiaellátása, a közlekedőterek (előtér, lépcsőház, függőfolyosó) lépcsőházi autómatán keresztül kapcsolt világítása, valamint a szintenként elhelyezett takarító dugaljak áramkörei.

A lakások mérő-elosztó szekrényei, a bejáratnál  kialakított csoportos mérőhelynél kerül kialakításra. A védelmet ellátó kismegszakítók a mérőberendezéseknél kerülnek elhelyezésre. A lakások mért felszállói 5x10 mm2 MKh vezetékkel készülnek, melyek függőleges strangban, illetve közlekedő terekben, függőfolyosókon kerülnek elhelyezésre.

Az épület belső elektromos installációja födémbe és padló aljzatbetonba helyezett Symalen tip. védőcsőbe húzott MKh és Mcu, valamint közlekedő terekben, függő folyosókon, álmennyezet fölé helyezett,  fém kábeltálcákba fektetett MT ill. NYY vezetékezéssel készül.

A helyiségekben minden szerelés süllyesztett kivitelben készül

A mennyezeti lámpahelyek a monolit födémben elhelyezett védőcsö-vezéssel, folyosókon, álmennyezet feletti kábeltálcákon kerülnek megtáplálásra

EPH Hálózat:

Az épületekben, a lépcsőházi "FE" jelű főelosztó berendezésében kerülnek kialakításra az EPH csomópont. A fenti EPH gerincről 4mm2 keresztmetszetű Mkh tip. vezetékkel kell a csatlakozásokat kiépíteni. Az EPH hálózatba be kell kötni víz, gáz ill. fűtés csővezetékeit, nagyobb kiterjedésű fém tárgyakat, valamint a villámvédelmi földelő hálózatot.

Érintésvédelem: 0,4 kV-on TN+EPH

Erősáramú hálózatok és szerelvények:

Az apartmanok fogyasztásmérői a földszinti 0,4 kV-os elektromos helyiségben kerülnek kialakításra, melyek típus tokokban kerülnek elhelyezésre, plombálható kivitelben.

Az apartmanok áramtalanítása az épület főelosztó berendezéséről egyszerre, valamint a villamos fogyasztásmérők alatti kismegszakítókkal apartmanonként is történhet. Az apartman elosztók az apartmanok WC helységeiben oldalfalba süllyesztve, vagy az előtéri gardróbszekrényben kerülnek elhelyezésre.

Minden apartmanba önálló elosztó berendezést tervezünk. Az apartmanok elosztó táblája süllyesztett, maszkos kivitelű, ajtóval ellátva. Az áramköri kiépítésnél, ill. az apartman felszereltségénél maradéktalanul betartjuk az MSZ 04.105. előírásait. A világítási és dugaszoló aljzat áramköreit szétválasztjuk.

Az apartmanok egyenként 1 x 32 A elektromos teljesítményt kapnak. Ennél nagyobb elektromos teljesítmény igénye esetén a Vevőnek közvetlenül kell az áramszolgáltatóhoz fordulnia, de erre csak a jogerős használatbavételi engedély után nyílik lehetőség.

A szerelvényezés Legrand Valena (vagy azzal egyenértékű) gyártmányú szerelvényekkel készül, süllyesztett kivitelben. Több egymás mellett elhelyezkedő szerelvény esetén soroló keretet alkalmaznak.


Az elektromos szerelvények szerelési magasságai:

Villanykapcsolók:

apartmanok helyiségeiben általában: 1,20 m

fürdőszobákban: 1,50 m

Dugaszoló aljzatok:

szoba, közlekedő, hűtő: 0,30 m

fürdőszobák: 1,50 m

mosogatógép: 0,60 m

konyhapult feletti dugaljak: 1,30 m

konyhai mikró:1,60 m

konyhai szagelszívó: 2,00 m

Oldalfali lámpák:

konyhapult felett: 1,45 m

közlekedő: 1,20 m

Dugaszoló aljzatok:

Minden helyiségbe dugaszoló aljzatot tervezünk (4 m2-enként legalább egy csatlakozást), a lehetséges bútorozást figyelembe véve. A nappaliban a tervezett TV antenna csatlakozás mellé hármas dugaljat veszünk figyelembe. A konyhákban pult feletti dugaljakat terveztünk.

A fürdőszobákba a mosógéphez, szárítógéphez kerülnek dugaszoló aljzatok. Az elektromos tűzhelyek részére fix csatlakozásokat biztosítunk.

A teraszokra, erkélyekre vízmentes dugaszoló aljzatokat tervezünk. Minden dugalj gyermekvédett kivitelű. Az apartmanonként figyelembe vett villamos teljesítmény elegendő a világítási hálózat üzemeltetésére, villamos tűzhelyre, mosógéphez, illetve az apartman tartalék fűtésére.

A szerelvényezés Legrand Valena (vagy azzal egyenértékű) gyártmányú szerelvényekkel készül, süllyesztett kivitelben. Az elektromos szerelvények egységesek, nem választhatók. Több egymás mellett elhelyezkedő szerelvény esetén soroló keretet alkalmaznak.


GYENGEÁRAMÚ BERENDEZÉSEK:

Telefon, TV és kaputelefon hálózat:

A gyengeáramú rendszerek részére védőcsövezés készül, Mu tip. védőcsövezéssel, aljzatba és falba süllyesztve, álmennyezet felett fém tálcán vezetve. A fenti rendszerek vezetékezése a földszinti kötöző dobozoktól kiindulva kerülnek kialakításra.

Telefon és TV csatlakozó helyekre KONTAVILL LEGRAND VALENA tip. süllyesztett szerelvények kerülnek elhelyezésre.

A TV hálózat csillagpontos kialakítással készül. Lakásonként egy-egy RG-6 tip. 75 Ohm-os koax kábel indul a földszinti TV kötöző doboztól. A telefonhálózat szintén a földszinti (telefon) kötöző dobozoktól indul, lakásonként egy-egy kat 5. tip. vezetékkel.

A lakásokban egy-egy TV és telefon csatlakozási helyet kell biztosítani.

A kaputelefon hálózat energia ellátása 1 fázisú leágazásról történik. A kapukhoz elhelyezésre kerül egy kültéri URMET BIBUS 2 tip. SINTESI táblával kiegészített kaputelefon készülék, lakás előtti csengető kiegészítéssel.

A lakásokban egy-egy beltéri, szintén URMET tip. kaputelefon kerül elhelyezésre – eltérő hangot ad, mind a főbejárat, mind pedig az ajtónál történő jelzés esetén. A kaputelefon hálózat 2 eres gerincvezetékezéssel készül. A kültéri készülékek vezetékezése 2x2 eres vezetékkel történik. Egyik vezeték az energiaellátó, a másik a kaputelefon gerinc.

A kültéri egységek a külső bejáratoknál (egy kapu és az adott apartmanhoz tartozó lépcsőházi bejárati ajtó) kerül elhelyezésre, a beltéri egységek pedig az apartmanok bejárati előterében. A beszédkapcsolat és a kapunyitás a beltéri egységről lehetséges.

Az apartmanokban  egy -egy telefon/Internet csatlakozó kerül kiépítésre. Szerelési magasság: 0,30 m. A vezetékezés és a telefon/Internet szolgáltatás nem része az alapfelszereltségnek.

Az Eladó a beruházás egészére egy szolgáltatóval köt szerződést a szolgáltatás rendelkezésre állására és a műszaki feltételek biztosítására, de az egyes apartmanokhoz a Vevőknek kell a szolgáltatást megrendelniük és a szolgáltatási szerződést megkötniük. A vezetékezést a szerződéskötés után a szolgáltató végzi el.

Az apartmanokban egy-egy TV-antenna csatlakozás kerül kiépítésre. Szerelési magasság: 0,30 m. A vezetékezés és a kábel TV szolgáltatás nem része az alapfelszereltségnek.

Az Eladó a beruházás egészére egy szolgáltatóval köt szerződést a szolgáltatás rendelkezésre állására és a műszaki feltételek biztosítására, de az egyes apartmanokhoz a Vevőknek kell a szolgáltatást megrendelniük és a szolgáltatási szerződést megkötniük. A vezetékezést a szerződéskötés után a szolgáltató végzi el.

Vagyonvédelem:

Vagyonvédelmi rendszer előkészítése készül csak, vagyis részére helykiképzést biztosítunk (lakáson belüli központi riasztóegység hely). A vezeték nélküli mozgásérzékelőket és a központi riasztó egység opcionális - felár ellenében tudjuk beszerelni. A vagyonvédelmi szolgáltatásra a Beruházónak kell szerződést kötnie illetékes vállalkozóval.

Klímaberendezések:

Az apartmanok hűtésére split rendszerű klímaberendezéssel van lehetőség. Egy apartmanon belül a nappali helyiség hűtése lehetséges 1 db beltéri fali split klímaberendezés elhelyezésével. Az apartmanok alapfelszereltségébe tartozik a tervezett egyedi klímarendszer alapcsövezése és cseppvízcsatlakozása,  opciós lehetőség a split kültéri és beltéri egységek. Az Eladó csak a betervezett típusú split klímaegységekre vállalkozik és erre ad ajánlatot.

Világítás:

Lépcsőházban, közlekedő terekben, védett kivitelű kompaktfénycsöves mélysugárzókat terveztünk. A lépcsőházban  opálbúrás védett lámpatestek, a kiszolgáló terekbe (kukatároló…) Tungsram Brió tip. kompaktfénycsöves lámpatestek kerülnek elhelyezésre mennyezetre, vagy oldalfalra szerelve.

Lakások Szociális helyiségeiben, (WC-k. fürdőszobák) valamint kamra helyiségekben mennyezetre elhelyezett Tungsram Brió tip. kompaktfény-csöves lámpatestek kerülnek. Fürdőszobákba tükörvilágító lámpahelyek vezeték kiállásai kerülnek kivitelezésre, megrendelő a lámpát nem szolgáltatja.

Lakásoknál a szobákban és nagyobb közlekedő terekben csak lámpahely kiképzés készül. Lámpatestet a tulajdonos biztosítja. Lakások bejáratához egy-egy kompaktfénycsöves 16 W-os lámpatest kerül.

Konyhákban 1x36 W-os fénycsöves, kapcsolós lámpatestek kerülnek elhelyezésre a szekrény felső része alatt, oldalfalra rögzítve. Mennyezeti lámpatestek részére helykiképzés készül, mivel a lámpatestet a megrendelő (tulajdonos) biztosítja.

Átlagos megvilágítás szintek:

Szociális helyiségek: 80-100 lux

Közlekedő – folyosó: 150 lux

Lakások: 200-300 lux

A közösségi területeken és a homlokzatokon (pl. apartman teraszok, közlekedő, lépcsőház, tárolók, stb.) alkalmazott lámpatestek típus gyártmányok. A földszinti közlekedőbe álmennyezetbe süllyesztett kompaktfénycsöves mélysugárzó lámpatesteket tervezünk, a lépcsőházakba pedig oldalfalra szerelt búrás lámpatesteket. Az épületek bejáratai, valamint a telken belüli külső kertek, gyalogos közlekedő utak térvilágítást kapnak, alkonykapcsolós vezérléssel.

Lakásokban, közlekedő-terekben, oldalfalakon KONTAVILL LEG-RAND VALENA tip.,  gépészeti terekben védett, falon kívüli, KONTAVILL LEGRAND PLEXO 55 tip. szerelvények kerülnek felszerelésre.

A kapcsolók és dugaszoló aljzat kombinációk oldalfalon 1,5 és 0,4 m, kerülnek elhelyezésre süllyesztett, gépkocsitárolóban 1,5m magasságban falon kívüli kivitelben.

Ajtók mellett a kapcsolók és a dugaszoló aljzatok (terven jelölt helyeken) közvetlenül egymás alatt kerülnek kialakításra.

Villámvédelem:

A lapostetőkön 0,5 m-es kiemeléssel, betongúlás megfogással szerelt FeZn O10mm-es villámvédelmi felfogó- és összekötő vezetéket alkalmazunk. A felfogó rendszerbe bekötjük a tetőn lévő nagykiterjedésű fémtárgyakat, fém héjalású tetőrészeket, fém ablakokat, kibúvó nyílásokat. A kéményekre 0,5 m hosszú felfogó csúcsot szerelünk. Az alacsonyabb kémények fémrészeit a felfogó rendszerbe bekötjük. A levezetők a vasbeton pillérekben kerülnek elhelyezésre. A földel őhálózat vizsgáló összekötőkön keresztül csatlakozik a levezetőkhöz. Földel őként 4 m hosszú 2”-os gázcsövet alkalmazunk, illetve a vasbeton alapban elhelyezett FeZn O16mm földelő összekötő vezetéket.

Túlfeszültség elleni védelem:

Az épületben háromlépcsős túlfeszültség védelem készül. A kombinált első és második fokozat („B”+”C” fokozat) a földszinti főelosztó-mérő berendezésnél, a harmadik fokozat („D”) a védeni kívánt berendezéseknél/vevő feladata/ helyileg kerül kialakításra.

Épületgépészeti rendszerek:

A gépészeti berendezések villamos energia ellátása az egyéb rendszerektől elkülönítve készül, így az indítási áramok nincsenek hatással a többi hálózati fogyasztóra. Minden egység önálló villamos betáplálást kap és áramtalanító főkapcsolót kap.

Gépészeti berendezések energia ellátása:

A gépészeti berendezések (szellőző ventillátorok, kazán, kazán automatika) energia ellátása a lakáselosztókból történik, MCu tip. vezetékezéssel, falba süllyesztett, valamint aljzatban vezetett Mu tip. védőcsőbe húzva.

A WC-kben elhelyezésre kerülő szellőzőventillátorok a világítási áramkörre csatlakoznak. A helyiségek késleltetett szellőzéssel üzemelnek a ventilátorokon beállított idővel késleltetve.

A ventilátorokba egy kapcsolószál valamint egy direkt áramkört kerül bekötésre.

A konyhák fürdőszobák és kamrák szellőztetése a gépész terv szerint megadott gravitációs szellőzéssel történik. A tűzhelyek fölött elszívó részére csatlakozó helyet kell kialakítani.

Lakásonként ki kell építeni egy tartalékfűtési lehetőséget (nappali helyiségben).

Elektromos berendezések:

A lakás elosztókban külön leágazások készülnek az elektromos tűzhelyek, mosó-, és mosogatógépek részére, valamint tartalék leágazások készülnek, védőcsövezéssel, vezetékezéssel, masszázszuhanyok, pezsgőkádak és a gépészet által megadott klímakészülékek részére, melyek nem képezik az alapfelszereltség részét.

A fenti berendezések vezetékezése Mu védőcsőbe húzott Mcu vezetékezéssel készül.

Belső villámvédelmi fokozata: B0


KÖZÖS KÜLSŐ TERÜLETEK:

Gépkocsi-közlekedés:

A telek Deák F utcai oldalán egy személy és egy gépkocsi kapu található. Ez utóbbi ki –és behajtásra szolgál. Ezeket a tulajdonosok távirányítóval tudják működtetni. Az apartmanokhoz tartozó személygépkocsi-parkolók az épület déli  oldalán és részben az épület mögött lesznek elhelyezve. A gépkocsiút és a parkolók Viacolor  burkolatot kapnak.

Gyalogos közlekedés:

A kerítésben külön gyalogoskapu is létesül, mely kaputelefonnal is ellátott.

A belső gyalogos utak: A gyalogos utak Viacolor burkolatot kapnak. Az utak mentén kerti térvilágítás készül.

Kerítések:

Az utcai kerítések porszórt kerítés szerkezet, talpazata 20 cm széles beton lábazat, melyre tűzihorganyzott acél rácsszerkezet kerül port szórt kivitel. A gépkocsi kapu acél keretbe foglalt acél rácsszerkezet.

Kert:

A telken belül füvesített felületek és növénnyel fedett területek váltakoznak, követve a belső utak, az épület és a saját használatú kertrészek elhelyezkedését.

A tervezett növénytakaró háromszintes: a lombkoronaszintet a lombos és tűlevelű fák adják, a középső szintet a cserjék alacsonyabb és magasabb növekedésű változatai és a gyepszintet a talajhoz közeli magasságban növekedő talajtakaró cserjék, gyeppótló évelők és virágzó félcserjék, évelő dísznövények valamint a füvesített felületek. Az elő-és hátsó kertben automata locsoló berendezés kerül kiépítésre. Zöldhomlokzatok kerülnek kialakításra a tervezett helyeken.

Saját kertrész ( csak földszinti apartmanoknál ) - opció

A földszinti apartmanokhoz kapcsolódó kertrészek sík kialakítású, füvesített, egybefüggő területrészek, melyek a földszinti teraszokhoz kapcsolódnak. Ezeket a kertrészeket cserjékkel illetve virágfelületekkel választjuk el a többi, közös használatú kertrésztől. A saját használatú kertrészek más eszközzel (kerítés) történő elhatárolására nincs lehetőség, az nem engedélyezett.

A kertben a jelölt helyeken 220V-os csatlakozók kerülnek kiépítésre.

Medence:

A megvalósításra kerülő 2 ingatlan között, a kertben kerülhet elhelyezésre a cca. 4*10 méteres,1.2 m mély medence, körben 30 cm-es terméskő szegéllyel. A medence fűtése levegős hőszivattyúval  történhet. A medencetérben kétállállásos zuhanyzó kerülhet kiépítésre csak, mindkét épület jogerős használatbavételi engedélyét követően.


FELSZERELÉSEK, BERENDEZÉSEK:

Szaniterek:

Mosdókagylók: 60 cm, Ideal Standard gyártmány, fehér színben vagy vele azonos egyenértékű

WC kagylók: Ideal Standard gyártmány, mélyöblítéses, falra szerelt, wc-ülőkével, fehér színben. A WC-tartályok falba süllyesztett tartályos rendszerűek, konzolos, nyomólapos öblítésűek

Kádak: KALDEWEI 175 x 75 cm, akril vagy műanyag, fehér színben vagy vele azonos egyenértékű

Zuhanyzók: 90 x 90 cm, akril v. műanyag zuhanytál, kabin biztonsági üvegajtóval az egyik oldalon

Mosdó csaptelep, kád és zuhany csaptelep garnitúrák: Kludi vagy vele azonos egyenértékű

Konyhabutor:

Az apartmanok alapfelszereltségébe nem tartozik bele.

Tűziviz rendszer:

Az épületben Tűziviz rendszer lesz kiépitve. 

Tűzjelző rendszer:

Ez  épületekben intelligens tűzjelző rendszer lesz telepítve tűzoltóság átjátszási lehetőséggel. 

Kellékek:

Utcanév táblák: festett acéllemez

Lakás bejárati ajtók számozása: sárgaréz lemezből

SZERETNÉNK FELHÍVNI FIGYELMÜKET, HOGY VALAMENNYI, A JELEN MŰSZAKI LEÍRÁSBAN BEÉPÍTENDŐKÉNT, AZ INGATLANON ELHELYEZENDŐKÉNT MEGNEVEZETT ANYAG, ALKATRÉSZ, TARTOZÉK, KIEGÉSZÍTŐ STB. TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ, AZOK AZONOS, VAGY HASONLÓ ESZTÉTIKAI ÉS MŰSZAKI PARAMÉTEREKKEL RENDELKEZŐ ANYAGGAL, ALKATRÉSSZEL, TARTOZÉKKAL, KIEGÉSZÍTŐVEL STB. VALÓ HELYETTESÍTÉSE A BERUHÁZÓ DÖNTÉSÉNEK FÜGGVÉNYÉBEN VÁLTOZHAT. A MŰSZAKI TARTALOM VÉGLEGES VÁLTOZATA A VEVŐKKEL KÖTENDŐ ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉSBEN KERÜL RÖGZÍTÉSRE.A megadott alaprajzi méretek vakolatlan falak közötti méretek,a kivitelezés során +-3% méretváltozás lehetséges.

Jogi nyilatkozat 

© 2011 - www.casapanorama.hu - Minden jog fenntartva. Napospart Kft.

Értékesítés

6400 Kiskunhalas, Gimnázium utca 8.
Építés helyszíne: Siófok, Deák Ferenc sétány
Telefon: +36 30 279 0622 | Fax: +36 77 427 946
E-mail:fuchsj59@gmail.com